fbpx
iw Hebrew

עוף מושחר וצ'ימיצ'ורי צלוי

מצרכים:

אבן  Grillstone גדולה חמה

שמן זית לניקוי האבן

עוף שלם נקי מעצמות

כף פפריקה מעושנת

שמן זית

מלח ים פלפל שחור גרוס

חומרים לרוטב פלפל שחור

2 כפות שמן קנולה

כוס סויה כהה

בצל לבן קצוץ

חצי כוס צ'ילי מתוק

2 שיני שום קצוצים

פלפל שחור כרוס 3 כפות גדושות

כוס מים

חומרים לצ'ימצ'ורי

עגבנייה

בצל סגול

פלפל חריף אדום 1

שום טרי קלוף 2 שיניים קלופות

כף תימין קצוץ

שמן זית

מלח ים פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

נתחיל מרוטב פלפל השחור לעוף.

במחבת רחבה נטגן בשמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה נוסיף את הפלפל השחור הרוס ונערבב היטב.

נוסיף את הסויה הכהה והצ'ילי המתוק ואת השום .

נוסיף מים ונבשל עד רתיחה ננמיך את האש ונבשל על אש נמוכה כ30 דקות ונצנן.

את העוף נתבל בשמן זית מלח ופלפל ונפזר מהפפריקה המעושנת.

נניח את הרוטב הקר על העוף ונשרה לכמה שעות במקרר.

נחמם את האבן וננקה אותה בשמן הזית נפרוס את העוף לשניים נניח את העוף על האבן הרותחת ליד נניח את העגבנייה החצויה והבצל הסגול החצוי וכן את הפלפל האדום החריף והשום.

לאחר 7 דקות נהפוך את העוף לצד השני נוריד את הירקות הקלויים ונקצוץ אותם על קרש חיתוך דק דק.

נוסיף לירקות שמן זית ותימין קצוץ ונתבל היטב.

נוציא את העוף המבושל והצלוי ונניח מהצ'ימיצ'ורי מעל.

iw Hebrew
X